Update corona-maatregelen

De nieuwe opstoot van besmettingen zorgt voor een enorm grote invloed op onze jeugdwerking.

De burgemeester van Torhout heeft beslist dat voetbalwedstrijden en -trainingen nog kunnen plaats vinden, maar dan zonder publiek en ook drankverkoop is niet toegelaten. Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht een mondmasker te dragen wanneer hij/zij niet op het terrein staat.

Voetbal Vlaanderen heeft beslist dat alle wedstrijden voor eerste ploegen amateur, beloften, U21 en U19 afgelast worden t.e.m. 25.08.2020. Jeugdwedstrijden t.e.m. U17 mogen wel en mogen bijgewoond worden enkel door ouders.

Voor ons concreet betekent dit dat de wedstrijden voor IPU19, beloften en GU21 worden afgelast. Thuiswedstrijden t.e.m. U17 zijn zonder publiek. Uitwedstrijden t.e.m. U17 mogen enkel bijgewoond worden door ouders, tenzij de plaatselijke reglementen dit ook verbieden. Het wordt een kwestie van goed informeren waar het wel kan en waar niet.

De sportieve leiding zit donderdag samen met het kernbestuur om de situatie te bekijken en te beslissen wat we kunnen doen. Hou dus zeker onze website goed in de gaten.

Deze beslissingen zijn nefast voor onze jeugdwerking en hebben een grote negatieve invloed op onze inkomsten, maar we kunnen er niet genoeg op aandringen dat IEDEREEN zich aan de regels houdt om de nieuwe golf een halt toe te roepen. We rekenen op jullie verantwoordelijkheid en gezond verstand.