Mental Coaching

KM Torhout werkt samen met sportpsycholoog Bart Van Laethem. Bart neemt de taak op zich als mental coach. Deze samenwerking is een bewuste stap in het verder professionaliseren van de jeugdwerking.

Bart is actief binnen het sportmedisch centrum Sport’R in AZ Delta en zet via august360 het belang van mentaal welzijn tijdens het opleiden en begeleiden van jonge sporters op de kaart.

KM Torhout onderschrijft de august360 visie en wil ook voelbaar het verschil maken voor de spelers, coaches en ouders. Het ultieme doel is zorgen voor een stabiele verbindende omgeving voor de jeugdspelers. Een plek waar ze voetbaltechnisch en –tactisch kunnen ontwikkelen, gekoppeld aan voetbalplezier binnen een veilig sportklimaat.

Mentale coaching is van cruciaal belang in het hedendaagse voetbal. Het mentale aspect is ook niet los te koppelen van de andere aspecten in het leven. Jeugdspelers leiden vaak een druk leven en moeten op verschillende vlakken al op vroege leeftijd presteren. Het is daarom belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de persoonlijke situatie en dat we vinger aan de pols houden wat betreft hun mentale welzijn.
De club zal samen met Bart de spelers in vertrouwen opvolgen. Hiermee krijgen we een beter beeld van wat er zich soms onder de oppervlakte afspeelt en kunnen we tijdig anticiperen op zaken die voor onrust zorgen.

Bart kan rechtstreeks gecontacteerd worden via Pro Soccer Data of via info@august360.com.
Een afspraak kan gepland worden op de club zelf en valt binnen de dienstverlening van KM.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat bestaande begeleidingen bij een psycholoog stopgezet worden en hier verdergezet worden.

Reacties zijn gesloten.